Nieuws

Je bent hier: Startpagina » Nieuws

NVOW maandag, 15. april 2024 door NVOW

Inschrijving is geopend

Voorjaarswerkdag

Op 4 mei a.s. is de Voorjaarswerkdag. De inschrijving is geopend.

Naar het inschrijfformulier

NVOW zondag, 7. april 2024 door NVOW

Nieuwsbrief van de Raad van Beheer

Raadar nieuwsbrief #3

De nieuwste editie van de Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer is weer online.

In de nieuwste Raadar staan weer vele interessante onderwerpen. We tippen onder andere een emotioneel onderwerp aan, afscheid nemen van je hond. En we hebben uitgebreid aandacht voor een aantal bijzondere evenementen.

Lees de Raadar nieuwsbrief

NVOW woensdag, 27. maart 2024 door NVOW

Erespeld voor Jasper de Vos

Afgelopen zaterdag 23 maart ontving Jasper de Vos de 25e zilveren erespeld voor zijn 14 jaar toegewijde inzet voor het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Afghaanse Windhonden en andere Oosterse windhondenrassen (NVOW). Deze onderscheiding erkent zijn buitengewone bijdrage aan de vereniging en de belangenbehartiging van de Afghaanse Windhond, de Saluki, de Sloughi en de Azawakh.

Jasper heeft zich gedurende vele jaren met passie en toewijding ingezet voor de NVOW. Zijn betrokkenheid bij het bestuur, zijn bijdrage aan evenementen en zijn inzet voor de rasvereniging hebben een blijvende impact gehad op de kynologische gemeenschap. Zijn toewijding en enthousiasme zijn een voorbeeld voor anderen.

De uitreiking van de erespeld vond plaats tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV), waar de voorzitter Willem Buitenkamp Jasper persoonlijk bedankte en de erespeld met trots overhandigde. De NVOW is dankbaar voor zijn jarenlange inzet en hoopt dat zijn toewijding anderen zal inspireren om zich eveneens voor de vereniging en de rassen in te zetten.

NVOW dinsdag, 19. maart 2024 door NVOW

ALV 2024

Correctie datum en dag

Beste NVOW-leden,

Het is gebleken dat er een storende fout in de aankondiging van de komende ALV in ons clubblad Oriëntatie is geslopen. Vermeld bij 23 maart is zondag maar dat moet uiteraard zaterdag 23 maart zijn. Dank voor uw attentie.

Dan is er een tweede, vervelend geval. Het is namelijk zo dat PostNL op een nog onverklaarbare wijze een aantal van onze clubbladen niet heeft bezorgd. Op 5 maart door de drukker op de bus gedaan maar ze zijn ergens in het PostNL-systeem blijven steken of zelfs verloren geraakt. Graag horen we wie het clubblad niet ontvangen heeft zodat we in eerste instantie het blad per email kunnen sturen en gaan we daarna met de drukker in overleg over het produceren van de benodigde nieuwe Oriëntaties.

Wanneer niet ontvangen, graag zo spoedig mogelijk uw berichtje aan willem@nvow.nl zodat we het blad snel bij u kunnen krijgen, temeer wanneer u van plan bent naar de ALV te komen omdat alle stukken daarin staan.

Dank voor uw attentie en vriendelijke groet,
Het NVOW-bestuur

NVOW vrijdag, 1. maart 2024 door NVOW

Kampioenschapsclubmatch 2024

Inschrijving is geopend

Op zaterdag 15 juni 2024 organiseren we voor de bij de NVOW aangesloten rassen een Kampioenschapsclubmatch.

De show vindt plaats in de openlucht. We zijn te gast bij de WRV Midland in Lelystad. De inschrijving is open voor iedereen.

Voor alle rassen* is dit een Kampioenschapsclubmatch. Voor elke Beste van het ras is de titel 'Clubwinnaar 2024' beschikbaar.

Nieuw dit jaar is dat alle CAC winnaars een dubbel CAC toegekend krijgen en het reserve CAC zal een vol CAC zijn. Er is dus geen minimaal aantal ingeschreven honden meer nodig.

Inschrijving is via OnlineDogShows.

NVOW dinsdag, 20. februari 2024 door NVOW

De Raad van Beheer Kennis Tour 2024 is van start!

Update 20-02: de lezingen over voorplanting en overprikkelde hond zijn al volgeboekt. Er is geen wachtlijst en er zijn geen herhalingen gepland voor dit jaar.

De Raad van Beheer Kennis Tour bestaat uit een serie lezingen voor hondenliefhebbers door toonaangevende sprekers, op verschillende locaties door Nederland en online. Voor 2024 hebben we wederom een mooi divers programma aan sprekers en onderwerpen.

Wees er snel bij, want vol=vol!

Hieronder alvast in het kort de onderwerpen & sprekers op een rijtje. Wil je meer weten over de lezingen en/of sprekers? Of wil je direct inschrijven? Ga direct naar pagina 'Kennis Tour'.

Kennelhoest bij de hond (23 april) & Parvacirose bij de hond en Nederlandse vaccinatie (24 september). LET OP: beide lezingen zijn online.

Dit jaar 2 lezingen door de geprezen spreker Hans Nauwynk!

"Voor iedere fokker en hondenliefhebber die meer wil weten over virussen bij honden en de fokkerij, waarbij veel aandacht zal zijn voor het Caniene Herpes Virus."

Help een overprikkelde hond (15 mei - VOLGEBOEKT), door de sprekers Monique Bladder & Erica Bokkelman!

"Monique is samen met Erica oprichter en hoofddocent bij Annorlunda. Ze is gedragstherapeut voor honden met jarenlange praktijkervaring, die ze combineert met een Postgraduaat opleiding Toegepast Diergedrag."

Neuswerk en Speuren (27 juni) door de spreker Adee Schoon!

"Spreekster Adee Schoon is ruim 30 jaar betrokken bij speurhonden van de Nederlandse politie. Zij is gepromoveerd op de betrouwbaarheid van de geurproef (deze werd gebruikt om mensen op basis van geursporen te identificeren)."

Fokkerij en gezondheid: Voortplanting (16 oktober - VOLGEBOEKT) door de welbekende dierenarts en spreker Maarten Kappen!

"Maarten Kappen is in 1984 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, Faculteit Diergeneeskunde. Van 1986 tot 1995 was hij werkzaam in de dierenartspraktijk Eersel, waarna hij in 1995 de Kliniek voor Gezelschapsdieren Eersel oprichtte."

Spanningspatronen herkennen bij de hond (13 november) door spreker Judith Hofman! LET OP: deze lezing is online!

"Oprichter, docent en mentor Kynomassage, Kynologisch Massagetherapeut, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur."

Wil je meer weten over de lezingen en/of sprekers? Of wil je direct inschrijven? Ga direct naar pagina 'Kennis Tour'.

NVOW zondag, 4. februari 2024 door NVOW

Nieuwste editie Raadar, nummer 1, staat online

De nieuwste editie van de Raadar, de nieuwsbrief van de Raad van Beheer is weer online.

In de nieuwste Raadar, de 1e van het nieuwe jaar staan weer vele interessante onderwerpen. Een mooie terugblik op het afgelopen jaar, de Hond van het Jaar Show komt er weer aan en ook zijn er weer interessante actualiteiten zoals #dogseason en een vervolg op winters weer en je hond.

De onderwerpen:
- #dogseason, we blijven ons inzetten voor het welzijn van onze honden
- Winter, is het te koud voor mijn hond?
- Senior Stamboomhond Jaarkalender
- Terugblik op 2023, vele mooie momenten. Samen houden van honden!
- Hond van het Jaar Show, een samenkomst van de crème de la crème van stamboomhonden uit Nederland
- Nominaties verkiezing "Meest Hondvriendelijke Gemeente van Nederland"
- Vooruitblik

Veel leesplezier!

Lees Raadar nieuwsbrief #1

NVOW maandag, 29. januari 2024 door NVOW

Website NVOW is vernieuwd

De website van de NVOW bestaat al enige jaren en moest worden aangepast aan de huidige tijd. De voornaamste reden was om de site beter toegankelijk te maken voor mobiele telefoon en tablet. Daarbij is ook gelijk het uiterlijk meegenomen.

NVOW maandag, 22. januari 2024 door NVOW

Impressie Nieuwjaarswandeling 2024

Afgelopen zondag 21 januari was de Nieuwjaarswandeling van de NVOW. Plaats van de wandeling was de Soesterduinen. Het was een gezellige wandeling in winterse sferen.

Bekijk alle foto's

NVOW zaterdag, 30. december 2023 door NVOW

Nieuwste editie Raadar, nummer 12, staat online

De inhoudsopgave van de laatste editie van de Raadar, nieuwsbrief van de Raad van Beheer, staat op de site.
Meer lezen

Kalender

04.05
2024

Konings/Voorjaarswerkdag in Lelystad

Meer info

12.06
2024

12e Wereldcongres voor Afghaanse Windhonden in Budapest Hongarije

Meer info

13.06
2024

12e Wereldcongres voor Afghaanse Windhonden in Budapest Hongarije

Meer info

15.06
2024

Kampioenschapsclubmatch in Lelystad

Meer info

16.06
2024

Werkdag en S&P klassement in Lelystad

Meer info

Copyright © NVOW. All Rights Reserved. Designed by webmaster @ N.V.O.W.
Gevestigd te 's-Gravenhage - Opgericht in 1935 - lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.